11 december 2020

Voorbeelden van kansrijke overstapberoepen

Nieuws foto

Contactcenter medewerker

De meeste kansen zijn er voor contactcenter medewerkers: je werkt bij de klantenservice en bent aanspreekpunt voor klanten met vragen, opmerkingen of klachten. Een specifieke opleiding wordt meestal niet gevraagd, wel een algemeen mbo-werk en -denkniveau. Nieuwe krachten worden meestal intern getraind.
Talenten: communicatief sterk, klantgericht, stressbestendig.

Commercieel medewerker

In deze functie help je met de verkoop van producten of diensten van het bedrijf. Je onderhoudt contact met klanten maar hebt ook administratieve taken als het opstellen van offertes. Voor deze baan wordt minimaal een mbo-werk- en denkniveau gevraagd.
Talenten: communicatief sterk, administratieve ervaring, commercieel ingesteld.

Accountmanager

In deze functie ben je de schakel tussen het bedrijf en de klant. Je onderhoudt het contact met bestaande klanten, werft nieuwe klanten en bent op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen op de markt.
Talenten: sterk in netwerken en onderhandelen, heeft overtuigingskracht (‘kan iets verkopen’), communicatief vaardig.

Logistiek medewerker

In deze rol heb je een uitvoerende functie in een magazijn of distributiecentrum. Met een potentieel breed takenpakket houd je je bezig met het leverings-, opslag- en verzendingsproces. Dit is geen werk waarbij je de hele dag achter een bureau zit, maar vooral op de been bent. Voor deze baan wordt een mbo-werk en -denkniveau gevraagd.
Talenten: graag actief, kan goed overzicht houden, nauwkeurig.

Helpende in de zorg

Overweeg je een carrièreoverstap naar de zorg, dan is de functie helpende een goed beginpunt: in de baan verricht je ondersteunende taken in zorginstellingen, zoals het klaarmaken van de maaltijden, het verzorgen van het huishouden en begeleiding bij recreatieve uitstapjes. Om deze functie uit te voeren moet je in bezit zijn van een mbo-2-opleiding Helpende Zorg en Welzijn. Deze is fulltime te volgen maar ook in deeltijd met een BBL-traject waarbij je onderwijs combineert met werk in de praktijk. 
Talenten: mensgericht, flexibel, communicatief sterk.