23 november 2020

UWV overstapberoepen ter inspriratie

Nieuws foto

Het UWV zocht uit naar welke beroepen je het beste kunt overstappen vanuit je huidige beroep.

De vaardigheden van werkzoekenden komen mogelijk ook goed van pas in een baan waar je  niet aan hebt gedacht. Om hierbij te helpen publiceert UWV voorbeelden van overstapberoepen. Uitgangspunt zijn 54 beroepen waarin het op dit moment lastig kan zijn om werk te vinden. Soms vanwege de coronacrisis, soms is dit al langer het geval. Voor elk daarvan worden 5 voorbeelden van overstapberoepen genoemd. Het zijn overstappen die mensen de afgelopen jaren hebben gemaakt en op dit moment betere baankansen bieden. Ze zijn bedoeld ter inspiratie en geven geen volledig beeld van alle mogelijke overstappen.

Beroepen en beroepsgroepen

UWV heeft een overzicht gemaakt van 16 beroepsgroepen met verschillende beroepen waar weinig werk in is. Per beroep geven ze voorbeelden van beroepen waarnaar werkzoekenden kunnen overstappen.