Zorg

In deze sector staan mensen centraal. Je helpt mensen die dat nodig hebben. Bijvoorbeeld ouderen, zieken en mindervaliden. Soms gaat het om fysieke hulp, maar het kan ook gaan om mentale steun of een opbeurend gesprek. Je kunt goed omgaan met mensen. Daarnaast beschik je over vaardigheden om de eventuele fysieke zorg te leveren. Werken in deze sector geeft veel voldoening. De mensen die je helpt zijn vaak erg dankbaar voor de hulp die je biedt.

Landelijke en regionale acties 

Er is veel vraag naar opgeleide vakmensen. Daarom zijn er veel acties die werken in de zorg stimuleren. Als bbl’er kun jij hiervan profiteren. Bijvoorbeeld met een goed salaris of vergoeding voor je opleidingskosten. Informeer bij je (toekomstig) werkgever of bij het leer-werkloket bij jou in de buurt wat de mogelijkheden zijn.

Kansrijke beroepen

Persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg       

Dankzij jou kunnen mensen die extra zorg en begeleiding nodig hebben, prettig en zelfstandig leven! Als je zorgzaam, sociaal en houdt van aanpakken, dan is dit het beroep voor jou! Je begeleidt de mensen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en opvoeding, persoonlijke verzorging, wonen, vrije tijd, school of werk. Je regelt van alles voor cliënten bij het wonen, werken en leven.  

Verzorgende IG

Als verzorgende IG geef je zorg aan mensen die het nodig hebben. Dat kunnen zieke mensen zijn, oude mensen, maar ook jonge moeders die net een baby hebben gekregen. Verzorgende IG betekent verzorgende voor de individuele gezondheidszorg. Je stelt een zorgplan op en voert dat uit. Je verricht voor zorgvragers in beperkte mate huishoudelijk werk, het accent ligt op het verlenen van lichamelijke zorg.

Doktersassistent   

Als doktersassistent zorg je ervoor dat alles soepel verloopt in de praktijk waarin je werkt.  Telefonisch of aan de balie help je patiënten die vragen hebben.   

Mbo verpleegkundige  

Sommige mensen hebben dagelijks zorg nodig. Als mbo verpleegkundige verleen je hen die zorg. Je kunt met verschillende soorten patiënten werken.Denk daarbij aan onder andere: mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, (chronisch) zieken, ouderen, (pasgeboren) kinderen. Je werkt in het ziekenhuis, verpleeg- en verzorgingshuis, de thuiszorg, de gehandicaptenzorg of de geestelijke gezondheidszorg.

Pedagogisch medewerker kinderopvang

Als pedagogisch medewerker kinderopvang verzorg je dagelijks de opvang van baby’s, peuters, kleuters en schoolgaande kinderen tot en met 12 jaar.

Gespecialiseerd pedagogisch medewerker

Als gespecialiseerd pedagogisch medewerker ben je bezig met het verzorgen, opvoeden, begeleiden en helpen van kinderen en jongeren tot en met 18 jaar. 

 

lees verder