Horeca

Van bediening, werken in de keuken, het ontvangen van de gasten tot de schoonmaak. In fastfoodketens of sterrenrestaurants geef jij de gasten een mooie ervaring mee. Op alle tijdstippen zijn werkkrachten nodig.

De horecasector is divers en is constant onderhevig aan trends en nieuwe ontwikkelingen. Zoals meer persoonlijke benadering, puur en eerlijk eten en drinken en online maaltijdconcepten.

Kansrijke  beroepen

Gastheer/-vrouw

Gastheren en -vrouwen heten mensen welkom in een restaurant en zorgen dat ze zich snel op hun gemak voelen. Als gastheer/-vrouw zorg je dat gastenruimte klaar is en alle voorraden zijn aangevuld. Je ontvangt de gasten, adviseert hen en neemt bestellingen op. Je  maakt drankbestellingen klaar en serveert deze met de maaltijden uit. Je zorgt dat de gasten het naar hun zin hebben en je houdt het commerciële belang in het oog. Je rekent af met de gasten en ruimt op. Je staat voor gastvrijheid en je leeft de regels na op het gebied van de hygiëne. Je vindt het niet erg om ’s avonds en in het weekend te werken.

Kok

Samen met een team in de keuken de lekkerste gerechten klaarmaken. Als kok kun jij mensen een leuke avond bezorgen, door de gerechten te maken die ze bestellen. En je zorgt er ook nog voor dat die gerechten er mooi uitzien, want het oog wil ook wat! Je bereidt de gerechten voor en maakt ze af als de gasten ze bestellen. Je helpt mee met de ontwikkeling van de menukaart. Je maakt de keuken schoon en je controleert de ingrediënten die gebracht worden. Je werkt netjes en hygiënisch. Je maakt de planning voor de dag. Je kunt goed tegen stress. En het is natuurlijk belangrijk dat je het leuk vindt om te koken!

Subsidie

Bedrijven kunnen gebruik maken van de subsidieregeling Praktijkleren en regelingen vanuit het UWV.

lees verder