Commerciële dienstverlening

In de commerciële dienstverlening heb je oog voor klanten, omzet en commerciële doelen. Je bent ondernemend, creatief en klantgericht. Je richt je op het behalen van omzet, wist en targets. Daarvoor weet je klanten te binden en boeien.

Mogelijke beroepen

(Junior) accountmanager

Als (junior) accountmanager werk je in een business-to-business-setting in het midden- en kleinbedrijf of grootwinkelbedrijf. Je bezoekt nieuwe en bestaande klanten, nadat jij ze hebt benaderd en geënthousiasmeerd voor een product en/of dienst. Je signaleert ontwikkelingen en verwerkt deze tot commerciële doelstellingen. Je adviseert, stelt offertes op en sluit de verkoop af. Dit leg je vast in het verkoopsysteem. Jij bewaakt in de langdurige relatie met de klant de commerciële doelstellingen van het bedrijf en de belangen van de klant. Mondeling en schriftelijk kun je je goed uitdrukken en je bent representatief. Voor de uitoefening van het beroep is goede beheersing van het Engels en een tweede moderne vreemde taal vereist.

Commercieel medewerker

Als commercieel medewerker werk je in zowel het midden- en kleinbedrijf als in het grootwinkelbedrijf. Je kunt aan de slag als binnen- of buitendienstmedewerker. Je benadert de klant telefonisch of schriftelijk en verwerkt gegevens in een dossier. Je doet een aanbod aan de klant en volgt dit vervolgens op. Daarvoor onderzoek en signaleer je kansen en bespreek je deze met collega. Je voert het verkooptraject uit volgens de geldende procedures. Bij klantcontact ben je klantgericht, overtuigend en deskundig op het vakgebied. Je bent voor een deel zelfsturend in het uitvoeren van je takenpakket. Voor de uitoefening van het beroep is beheersing van één moderne vreemde taal vereist.

 

lees verder